ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI MERKEZİ
 

>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü

>>Kayıtlar Yıl alanına göre listelenmiştir.



Arama formuna dönüş

  Toplam kayıt: 3229

İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt
No Soyad Ad Yıl Makale Adı Yayın Adı Sayfa
1937 İlbars Zafer 1989 Sara Hastalığının Kültürel Boyutu Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.163-171
1951 İvgin Hayrettin 1989 At Hastalıkları Ve İyileştirilmeleri Konusunda Geleneksel Uygulamalardan Fenni Uygulamalara Geçişe Dair Bir Tespit Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.171-185
1955 Kabaklı Ahmet 1989 Dede Korkut Kitabı’nda Yemekler Ve Yemekle İlgili Bazı Töreler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.185-190
1968 Kalcas Evely Lyle 1989 Gelecek İçin Yemek İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.201-207
2020 Köksal Orhan 1989 Hazır Yemekler: Beslenme Ve Sağlık Yönünden Durumları İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.207-212
2029 Kut Günay 1989 Türk Mutfağında Çorba Çeşitleri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.213-221
2030 Kut Turgut 1989 Kazan Türkçesi İle 1893’te Basılmış Bir Yemek Kitabı İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.228-234
2031 Laurence Janet 1989 İngiltere’nin Somersot Kasabasının Geleneksel Üretim Bağlamında Uzmanlaşmış Yiyecek Maddeleri Üretiminin Kısa Bir Gözden Geçirimi İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.247-248
2033 March Laurdes 1989 İspanyol Akdeniz Aşçılığında Pirincin Yeri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.253-258
2035 Marshall Janet 1989 Keçiboynuzu Ağırlığınca Altın Değerinde İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.293-301
2036 Masala Anna 1989 Türkler Ve Yemek İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.12-16
2041 Minay Naile 1989 Xx. Yüzyılın İlk Senelerinde Kazan Türkleri’nin Mutfağı İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.324-331
2054 Nahya Zümrüt 1989 Van’ın Bazı Köylerinde Halk Hekimliği Açısından Çocuğa Kalma Ve Çocuk Düşürme İle İlgili Uygulamalar Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.1985-1991
2061 Nasrattınoğlu İrfan Ünver 1989 Halk Hekimliği Açısından Afyonkarahisar’da Şifalı Sular Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.191-203
2066 Norman Jill 1989 İngiltere’de Teknolojik Ekmeğin Yaygınlaşması İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.335-340
2078 Oxen Sri 1989 Sokak Yemeği Geleneklerinin Korunması Ve Saklanması İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.348-356
2113 Özer Nurten 1989 Türk Halk Hekimliğinde Kaplıcalarımız Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.203-211
2128 Perry Charles 1989 Baklavanın Orta Asya Kökleri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.360-364
2130 Puri Shama Taria 1989 Pakistan Ve Türk Yemekleri Arasındaki Benzerlikler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.368-371
2131 Rietbergen Peter 1989 Bir Zevk Meselesi 17. Ve 18. Yüzyıl Seyahatnamelerinde Avrupalı Dışındaki Yiyeceklerin Algılanışı İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.377-382
2136 Sakaoğlu Saim 1989 Şifalı Bitkiler Ve Erzurum’da Bir Baharatçı Türk Folkloru Araştırmaları 1986 Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.161 – 175
2138 Salomon Rena 1989 Tencereye Özlem Seel Bhatta’nın Önemi İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.385-387
2147 Sarı Nil 1989 Türk Tıp Tarihinde Yemek İle Tip Arasındaki İlişkiye Ait Örnekler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.392-401
2154 Sazdov Tome 1989 Makedon Halk Yaratıcılığında Türkçe Yemek Terimleri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.403-405
2168 Siesby Birgit 1989 Türk Hilâli Olmasa Danimarka Hamurşi Tatlılarının Tadı Başka Olurdu. İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.410-414
2170 Smith Robert 1989 Ağırlığı Gözet İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.418-419
2174 Sucu İkbal 1989 Ege Bölgesi Halk İlaçları Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.211-221
2194 Şar Sevgi 1989 Halk Hekimliğinin Dünü Ve Bugünü Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.221-231
2201 Şener Bilge – Hülya Temizer 1989 Mamardica Charantia : Bitkisinin Hipoglisemik Etkisi Üzerinde Bir Araştırma Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.231-237
2225 Tanker Mekin 1989 Halk İlaçları Bitki Folkloru Attariye Ve Drop Kavramları Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.237-245
2226 Tanker Nevin 1989 Baharatın Halk İlacı Olarak Kullanılışı Ve Farmakognazi Açısından Değerlendirilmesi Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.245-253
2252 Tilsley Benham Jill 1989 Sıcak Kızartmalar Ve Bayılan İmamlar Türk Geleneklerinde Ve Mutfağında Patlıcanın Yeri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.66-70
2259 Toygar Kâmil 1989 Türk Mutfağı Müzesi Nasıl Kurulabilir? İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.452-456
2287 Üçer Müjgân 1989 Sivas’ta Folklorik Tıp Ve Bunun Modern Tıptaki Yeri Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.253-267
2302 Waines David 1989 Hekim Ve Ehlikeyf ‘Yemek Ve Yemek Rejimi’ Üzerine Tıbbi Görüşler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.462-466
2306 Yaman Renan 1989 Türklerde Yemek Yeme Alışkanlıkları Ve Buna İlişkin Davranış Kalıpları İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.466-468
2320 Yund Kerim 1989 Balın Ve Delibalın Şifalı Yönleri Delibalın Ağısını Giderme Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.267-277
2326 Zubaida Sami 1989 Kurma Ve Kavurma İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.474-478
2703 Mars Gerald – Valerie Mars 1989 Şölenler Ve Karşı Şölenler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.272-273
3055 Mars Valerie – Gerald Mars 1989 Ondokuzuncu Yüzyıl İngiltere’sinde Fransız Usulü Servisten Rus Usulü Servise Dönüşün Nedenlerinden Bazıları İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.284-285
3056 Masala Maria 1989 Manastır Mutfağı İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.307-314
3146 Stojanovic Ljiljana 1989 Sırp Ulusal Mutfağı Ve Sırp Manastırlarına Ait Geleneksel Yemekler İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.430-439
3159 Tan Nail 1989 Kastamonu’nun Turistik Kültürel Donatımı Türk Tarihinde Ve Kültüründe Kastamonu Tebliğler Bildirileri Ayyıldız Matbaası Ankara Ss.161-167
3163 Tanaka Toshiko 1989 Japonya’da Şekerlemeler Yoluyla Mevsimlerin Algılanışı İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.441-443
3165 Tanzawa Koh 1989 Japhon Mutfağında Dört Mevsim İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.445-447
3171 Taylor Maria Jose Sevilla 1989 Bask Yemeklerinde Kurutulmuş Tuzlu Balığın Önemi İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.451-452
285 Elçin Şükrü 1990 Türkiye Türkçesinde Mâniler Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Yayınları Ankara Ss.?
1666 Aslan Osman 1990 Gurbetteki Özel Türk Yemekleri Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.210-214
1734 Baysal Ayşe 1990 Loğusa Şerbeti Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.103 – 107
1750 Birer Selma – Hülya Tulgar 1990 Kayseri İli’nin Yemek Alışkanlıkları Tipik Yemek Tarifleri Standartlaştırılması Ve Kullanılan Mutfak Araçları Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1990 Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Araştırma Dairesi Yayınları Ankara Ss.9 – 19
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt

Arama formuna dönüş