![]() |
|
>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü
>>Kayıtlar Yıl alanına göre listelenmiştir.
Toplam kayıt: 3229
İlk kayıt | Önceki | Sonraki | Son kayıt |
No | Soyad | Ad | Yıl | Makale Adı | Yayın Adı | Sayfa |
1937 | İlbars | Zafer | 1989 | Sara Hastalığının Kültürel Boyutu | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.163-171 |
1951 | İvgin | Hayrettin | 1989 | At Hastalıkları Ve İyileştirilmeleri Konusunda Geleneksel Uygulamalardan Fenni Uygulamalara Geçişe Dair Bir Tespit | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.171-185 |
1955 | Kabaklı | Ahmet | 1989 | Dede Korkut Kitabı’nda Yemekler Ve Yemekle İlgili Bazı Töreler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.185-190 |
1968 | Kalcas | Evely Lyle | 1989 | Gelecek İçin Yemek | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.201-207 |
2020 | Köksal | Orhan | 1989 | Hazır Yemekler: Beslenme Ve Sağlık Yönünden Durumları | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.207-212 |
2029 | Kut | Günay | 1989 | Türk Mutfağında Çorba Çeşitleri | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.213-221 |
2030 | Kut | Turgut | 1989 | Kazan Türkçesi İle 1893’te Basılmış Bir Yemek Kitabı | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.228-234 |
2031 | Laurence | Janet | 1989 | İngiltere’nin Somersot Kasabasının Geleneksel Üretim Bağlamında Uzmanlaşmış Yiyecek Maddeleri Üretiminin Kısa Bir Gözden Geçirimi | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.247-248 |
2033 | March | Laurdes | 1989 | İspanyol Akdeniz Aşçılığında Pirincin Yeri | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.253-258 |
2035 | Marshall | Janet | 1989 | Keçiboynuzu Ağırlığınca Altın Değerinde | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.293-301 |
2036 | Masala | Anna | 1989 | Türkler Ve Yemek | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.12-16 |
2041 | Minay | Naile | 1989 | Xx. Yüzyılın İlk Senelerinde Kazan Türkleri’nin Mutfağı | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.324-331 |
2054 | Nahya | Zümrüt | 1989 | Van’ın Bazı Köylerinde Halk Hekimliği Açısından Çocuğa Kalma Ve Çocuk Düşürme İle İlgili Uygulamalar | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.1985-1991 |
2061 | Nasrattınoğlu | İrfan Ünver | 1989 | Halk Hekimliği Açısından Afyonkarahisar’da Şifalı Sular | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.191-203 |
2066 | Norman | Jill | 1989 | İngiltere’de Teknolojik Ekmeğin Yaygınlaşması | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.335-340 |
2078 | Oxen | Sri | 1989 | Sokak Yemeği Geleneklerinin Korunması Ve Saklanması | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.348-356 |
2113 | Özer | Nurten | 1989 | Türk Halk Hekimliğinde Kaplıcalarımız | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.203-211 |
2128 | Perry | Charles | 1989 | Baklavanın Orta Asya Kökleri | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.360-364 |
2130 | Puri | Shama Taria | 1989 | Pakistan Ve Türk Yemekleri Arasındaki Benzerlikler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.368-371 |
2131 | Rietbergen | Peter | 1989 | Bir Zevk Meselesi 17. Ve 18. Yüzyıl Seyahatnamelerinde Avrupalı Dışındaki Yiyeceklerin Algılanışı | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.377-382 |
2136 | Sakaoğlu | Saim | 1989 | Şifalı Bitkiler Ve Erzurum’da Bir Baharatçı | Türk Folkloru Araştırmaları 1986 Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.161 – 175 |
2138 | Salomon | Rena | 1989 | Tencereye Özlem Seel Bhatta’nın Önemi | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.385-387 |
2147 | Sarı | Nil | 1989 | Türk Tıp Tarihinde Yemek İle Tip Arasındaki İlişkiye Ait Örnekler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.392-401 |
2154 | Sazdov | Tome | 1989 | Makedon Halk Yaratıcılığında Türkçe Yemek Terimleri | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.403-405 |
2168 | Siesby | Birgit | 1989 | Türk Hilâli Olmasa Danimarka Hamurşi Tatlılarının Tadı Başka Olurdu. | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.410-414 |
2170 | Smith | Robert | 1989 | Ağırlığı Gözet | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.418-419 |
2174 | Sucu | İkbal | 1989 | Ege Bölgesi Halk İlaçları | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.211-221 |
2194 | Şar | Sevgi | 1989 | Halk Hekimliğinin Dünü Ve Bugünü | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.221-231 |
2201 | Şener | Bilge – Hülya Temizer | 1989 | Mamardica Charantia : Bitkisinin Hipoglisemik Etkisi Üzerinde Bir Araştırma | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.231-237 |
2225 | Tanker | Mekin | 1989 | Halk İlaçları Bitki Folkloru Attariye Ve Drop Kavramları Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.237-245 |
2226 | Tanker | Nevin | 1989 | Baharatın Halk İlacı Olarak Kullanılışı Ve Farmakognazi Açısından Değerlendirilmesi | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.245-253 |
2252 | Tilsley Benham | Jill | 1989 | Sıcak Kızartmalar Ve Bayılan İmamlar Türk Geleneklerinde Ve Mutfağında Patlıcanın Yeri | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.66-70 |
2259 | Toygar | Kâmil | 1989 | Türk Mutfağı Müzesi Nasıl Kurulabilir? | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.452-456 |
2287 | Üçer | Müjgân | 1989 | Sivas’ta Folklorik Tıp Ve Bunun Modern Tıptaki Yeri | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.253-267 |
2302 | Waines | David | 1989 | Hekim Ve Ehlikeyf ‘Yemek Ve Yemek Rejimi’ Üzerine Tıbbi Görüşler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.462-466 |
2306 | Yaman | Renan | 1989 | Türklerde Yemek Yeme Alışkanlıkları Ve Buna İlişkin Davranış Kalıpları | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.466-468 |
2320 | Yund | Kerim | 1989 | Balın Ve Delibalın Şifalı Yönleri Delibalın Ağısını Giderme | Türk Halk Hekimliği Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.267-277 |
2326 | Zubaida | Sami | 1989 | Kurma Ve Kavurma | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.474-478 |
2703 | Mars | Gerald – Valerie Mars | 1989 | Şölenler Ve Karşı Şölenler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.272-273 |
3055 | Mars | Valerie – Gerald Mars | 1989 | Ondokuzuncu Yüzyıl İngiltere’sinde Fransız Usulü Servisten Rus Usulü Servise Dönüşün Nedenlerinden Bazıları | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.284-285 |
3056 | Masala | Maria | 1989 | Manastır Mutfağı | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.307-314 |
3146 | Stojanovic | Ljiljana | 1989 | Sırp Ulusal Mutfağı Ve Sırp Manastırlarına Ait Geleneksel Yemekler | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.430-439 |
3159 | Tan | Nail | 1989 | Kastamonu’nun Turistik Kültürel Donatımı | Türk Tarihinde Ve Kültüründe Kastamonu Tebliğler Bildirileri Ayyıldız Matbaası Ankara | Ss.161-167 |
3163 | Tanaka | Toshiko | 1989 | Japonya’da Şekerlemeler Yoluyla Mevsimlerin Algılanışı | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.441-443 |
3165 | Tanzawa | Koh | 1989 | Japhon Mutfağında Dört Mevsim | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.445-447 |
3171 | Taylor | Maria Jose Sevilla | 1989 | Bask Yemeklerinde Kurutulmuş Tuzlu Balığın Önemi | İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.451-452 |
285 | Elçin | Şükrü | 1990 | Türkiye Türkçesinde Mâniler | Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Yayınları Ankara | Ss.? |
1666 | Aslan | Osman | 1990 | Gurbetteki Özel Türk Yemekleri | Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.210-214 |
1734 | Baysal | Ayşe | 1990 | Loğusa Şerbeti | Üçüncü Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara | Ss.103 – 107 |
1750 | Birer | Selma – Hülya Tulgar | 1990 | Kayseri İli’nin Yemek Alışkanlıkları Tipik Yemek Tarifleri Standartlaştırılması Ve Kullanılan Mutfak Araçları | Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1990 Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Araştırma Dairesi Yayınları Ankara | Ss.9 – 19 |
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt