![]() |
|
>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü
>>Kayıtlar Yayın Adı alanına göre listelenmiştir.
Toplam kayıt: 3229
İlk kayıt | Önceki | Sonraki | Son kayıt |
No | Soyad | Ad | Yıl | Makale Adı | Yayın Adı | Sayfa |
2146 | Sarı | Nil | 1983 | Osmanlı Sarayında Yemeklerin Mevsimlere Göre Düzenlenmesi Ve Devrin Tababetiyle İlişkisi | Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.245-225 |
2246 | Tezcan | Mahmut | 1987 | Türklerde Yemek Yeme Alışkanlıkları Ve Buna Bağlı Davranış Kalıpları | Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.113-133 |
2255 | Toygar | Kamil | 1983 | Değişen Türk Mutfağı | Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.153-161 |
2299 | Ünver | A. Süheyl | 1982 | Selçuklular Beylikler Ve Osmanlılarda Yemek Usulleri Ve Vakitleri | Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara | Ss.1-15 |
1650 | Arlı | Mine | 1995 | Türk Mutfağındaki Geleneksel Ekmek Çeşitleri | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.1-17 |
1659 | Artun | Erman | 1995 | Adana Mutfak Kültüründe Ekmekler Ve Hamurişi Yemekler | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.17-40 |
1737 | Baysal | Ayşe | 1995 | Ekmek: Beslenme Ve Sağlık Yönünden Önemi | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.40-49 |
1763 | Bulduk | Sıdıka | 1995 | Türkiye Genelinde 0-6 Yaş Çocuklarda Ekmeğe Başlama Yaşı Ve Tüketim Durumu | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.49-56 |
1918 | Güzelbey | Cemil Cahit | 1995 | Gaziantep Halk Biliminde Ekmek Ve Hamurla Yapılan Yemekler | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.56-63 |
2134 | Sacır | Handan | 1995 | Türkiye’deki Ekmek Türleri Ve Protein Değerleri | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.63-78 |
2290 | Üçer | Müjgân | 1995 | Sivas Halk Mutfağında Buğday Ve Un Orjinli Eski Yemekler | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.86-97 |
890 | Yaman | Renan | 1993 | Döner Kebabın Hikâyesi | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.91-102 |
1736 | Baysal | Ayşe | 1993 | Türk Yemek Kültüründe Değişmeler Beslenme Ve Sağlık Yönünden Değerlendirmeler | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.12-22 |
1816 | Demirhan Erdemir | Ayşegül | 1993 | Türk Mutfağının Önemli Bir Besini Olan Süt Ve Süt Ürünlerinin Türk Tıbbi Folklorundaki Yeri Ve Bazı Orijinal Sonuçlar | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.22-27 |
2235 | Tayfur | Muhittin | 1993 | Türk Mutfağında Kızartılarak Veya Kavrularak Yapılan Yemekler Değiştirilebilir Mi? | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.27-43 |
2237 | Tekgül | Nevin | 1993 | Evlerimizde Pişirilen Pilav Çeşitleri Üzerine Araştırma | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.1-12 |
2249 | Tezcan | Mahmut | 1993 | Yemeklerin Toplumsal Fonksiyonları | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.43-54 |
2284 | Uysal | Ahmet E. | 1993 | Hellim Peyniri | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.71-73 |
2289 | Üçer | Müjgân | 1993 | Sivas’ta Özel Gün Yemek Ve Yiyecekleri | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss.73-92 |
1589 | Abdulkadiroğlu | Abdulkerim | 2002 | Gözgöz | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 47 – 51 |
1622 | Akman | Mehmet | 2002 | Devekuşu Etinin Diğer Etlerle Karşılaştırılması Ve Sağlık Açısından Önemi | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 51 – 69 |
1739 | Baysal | Ayşe | 2002 | Küreselleşme Türk Besini | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 1 – 9 |
1761 | Budak | Nurten | 2002 | Kayseri Mantıları | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 69 – 71 |
1906 | Gürsoy | Deniz | 2002 | Ve Adem Elmayı Yedi | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 159 – |
1967 | Kalafat | Yaşar | 2002 | Kaşkayı Türklerinin Beslenme Kültürü Üzerine Notlar | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 69 – 77 |
1971 | Kalyoncu | Vahide | 2002 | Karadeniz Ereğlisi’nde Üretici Kadınlar Pazarı | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 77 – 93 |
1995 | Kazmaz | Süleyman | 2002 | Türk Mutfak Kültüründe Kaybolan Değerler Beliren Tehlikeler | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 109 – 147 |
2261 | Toygar | Kamil | 2002 | Ankara Tavası Yaşıyor | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 153 – 159 |
2262 | Toygar | Nimet Berkok | 2002 | Ankaralıların Çok Sevdiği Bitki(Tahrin) | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 147 – 152 |
2565 | Sürücüoğlu | Metin Saip | 2002 | Suyun Özellikleri Ve Ankara’da Su Kültü | Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara | Ss. 9 – 97 |
1457 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | 13.-14. Yüzyıllar Anadolu’sunun İki Büyük Cezbeci Ve Estetikçi Şair Sufisi:Celaleddin-İ Rumi Ve Yunus Emre | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.122-137 |
1458 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Ahmed-İ Yesevi Ve Türk Halk Müslümanlığı | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.74-88 |
1459 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Alevilik Bektaşilik Gerçeği Ve Bu Gerçeğin Açıklanmasına Yönelik Bazı Tezler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.334-347 |
1460 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Alevilik Problemi Ve Türkiye | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.303-312 |
1461 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Alevilik Ve Bektaşiliğin Tarihsel Sosyal Tabanı Ve Teolojisi Arasındaki İlişki Problemine Dair | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.236 |
1462 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Alevilik Ve Bektaşilik Hakkındaki Son Yayınlar Üzerine Genel Bir Bakış Ve Bazı Gerçekler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.203-236 |
1463 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Anadolu Halk Sufiliğinde Ahmed-İ Yesevi Ve Yesevilik Problemi | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.51-64 |
1464 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Anadolu Heterodoks Türk Sufiliğinin Temel Taşı: Hacı Bektaş-I Veli El-Horasanı | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.160-181 |
1465 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Anadolu Sufiliğinde Ahmed-İ Yesevi Ve Yesevilik’in Yerin Dair | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.64-74 |
1466 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Bir 13. Yüzyıl Mutasavvıfı Ve Sufisi Olarak Mevlana Celaleddin-İ Rumi | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.137-148 |
1467 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Çevreden Merkeze Yahut Gayrimeşruluktan Meşrutiyete: Cumhuriyet Döneminde Alevilik | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.312-334 |
1468 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Mevlana Dönemi Anadolu’sunda Tasavvuf Akımları Ve Mevlana | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.88-98 |
1469 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türk Kültüründe Ahmed-İ Yesevi: Hayatı Şahsiyeti Mesajı Ve Etkileri | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.31-51 |
1470 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye Tarihinde Merkezi İktidar Ve Mevleviler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.148-160 |
1471 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye’de Ahiliğin Sosyo-Kültürel Problemleri Üzerine Bir Yaklaşım Denemesi Ve Bazı Düşünceler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.290-303 |
1472 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye’de Ahilik Araştırmalarına Eleştirel Bir Bakış | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.181-203 |
1473 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye’de Anadolu Selçukluları Din Ve Tasavvuf Tarihi Araştırmacılığı Hakkında Bazı Düşünceler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.7-23 |
1474 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye’de Kültürel – İdeolojik Eğilimler Ve Bir 13.-14. Yüzyıl Halk Sufisi Olarak Yunus Emre’nin Kimliği | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.109-122 |
1475 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Türkiye’de Yunus Emre Araştırmaları Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ve Yunus Emre Problemi | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.98-109 |
3076 | Ocak | Ahmet Yaşar | 2004 | Tarihi Araştırmacılığı Hakkında Bazı Düşünceler | Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul | Ss.23-31 |
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt