ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI MERKEZİ
 

>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü

>>Kayıtlar Yayın Adı alanına göre listelenmiştir.



Arama formuna dönüş

  Toplam kayıt: 3229

İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt
No Soyad Ad Yıl Makale Adı Yayın Adı Sayfa
2146 Sarı Nil 1983 Osmanlı Sarayında Yemeklerin Mevsimlere Göre Düzenlenmesi Ve Devrin Tababetiyle İlişkisi Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.245-225
2246 Tezcan Mahmut 1987 Türklerde Yemek Yeme Alışkanlıkları Ve Buna Bağlı Davranış Kalıpları Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.113-133
2255 Toygar Kamil 1983 Değişen Türk Mutfağı Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.153-161
2299 Ünver A. Süheyl 1982 Selçuklular Beylikler Ve Osmanlılarda Yemek Usulleri Ve Vakitleri Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.1-15
1650 Arlı Mine 1995 Türk Mutfağındaki Geleneksel Ekmek Çeşitleri Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.1-17
1659 Artun Erman 1995 Adana Mutfak Kültüründe Ekmekler Ve Hamurişi Yemekler Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.17-40
1737 Baysal Ayşe 1995 Ekmek: Beslenme Ve Sağlık Yönünden Önemi Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.40-49
1763 Bulduk Sıdıka 1995 Türkiye Genelinde 0-6 Yaş Çocuklarda Ekmeğe Başlama Yaşı Ve Tüketim Durumu Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.49-56
1918 Güzelbey Cemil Cahit 1995 Gaziantep Halk Biliminde Ekmek Ve Hamurla Yapılan Yemekler Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.56-63
2134 Sacır Handan 1995 Türkiye’deki Ekmek Türleri Ve Protein Değerleri Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.63-78
2290 Üçer Müjgân 1995 Sivas Halk Mutfağında Buğday Ve Un Orjinli Eski Yemekler Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.86-97
890 Yaman Renan 1993 Döner Kebabın Hikâyesi Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.91-102
1736 Baysal Ayşe 1993 Türk Yemek Kültüründe Değişmeler Beslenme Ve Sağlık Yönünden Değerlendirmeler Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.12-22
1816 Demirhan Erdemir Ayşegül 1993 Türk Mutfağının Önemli Bir Besini Olan Süt Ve Süt Ürünlerinin Türk Tıbbi Folklorundaki Yeri Ve Bazı Orijinal Sonuçlar Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.22-27
2235 Tayfur Muhittin 1993 Türk Mutfağında Kızartılarak Veya Kavrularak Yapılan Yemekler Değiştirilebilir Mi? Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.27-43
2237 Tekgül Nevin 1993 Evlerimizde Pişirilen Pilav Çeşitleri Üzerine Araştırma Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.1-12
2249 Tezcan Mahmut 1993 Yemeklerin Toplumsal Fonksiyonları Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.43-54
2284 Uysal Ahmet E. 1993 Hellim Peyniri Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.71-73
2289 Üçer Müjgân 1993 Sivas’ta Özel Gün Yemek Ve Yiyecekleri Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.73-92
1589 Abdulkadiroğlu Abdulkerim 2002 Gözgöz Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 47 – 51
1622 Akman Mehmet 2002 Devekuşu Etinin Diğer Etlerle Karşılaştırılması Ve Sağlık Açısından Önemi Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 51 – 69
1739 Baysal Ayşe 2002 Küreselleşme Türk Besini Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 1 – 9
1761 Budak Nurten 2002 Kayseri Mantıları Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 69 – 71
1906 Gürsoy Deniz 2002 Ve Adem Elmayı Yedi Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 159 –
1967 Kalafat Yaşar 2002 Kaşkayı Türklerinin Beslenme Kültürü Üzerine Notlar Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 69 – 77
1971 Kalyoncu Vahide 2002 Karadeniz Ereğlisi’nde Üretici Kadınlar Pazarı Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 77 – 93
1995 Kazmaz Süleyman 2002 Türk Mutfak Kültüründe Kaybolan Değerler Beliren Tehlikeler Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 109 – 147
2261 Toygar Kamil 2002 Ankara Tavası Yaşıyor Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 153 – 159
2262 Toygar Nimet Berkok 2002 Ankaralıların Çok Sevdiği Bitki(Tahrin) Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 147 – 152
2565 Sürücüoğlu Metin Saip 2002 Suyun Özellikleri Ve Ankara’da Su Kültü Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss. 9 – 97
1457 Ocak Ahmet Yaşar 2004 13.-14. Yüzyıllar Anadolu’sunun İki Büyük Cezbeci Ve Estetikçi Şair Sufisi:Celaleddin-İ Rumi Ve Yunus Emre Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.122-137
1458 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Ahmed-İ Yesevi Ve Türk Halk Müslümanlığı Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.74-88
1459 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Alevilik Bektaşilik Gerçeği Ve Bu Gerçeğin Açıklanmasına Yönelik Bazı Tezler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.334-347
1460 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Alevilik Problemi Ve Türkiye Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.303-312
1461 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Alevilik Ve Bektaşiliğin Tarihsel Sosyal Tabanı Ve Teolojisi Arasındaki İlişki Problemine Dair Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.236
1462 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Alevilik Ve Bektaşilik Hakkındaki Son Yayınlar Üzerine Genel Bir Bakış Ve Bazı Gerçekler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.203-236
1463 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Anadolu Halk Sufiliğinde Ahmed-İ Yesevi Ve Yesevilik Problemi Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.51-64
1464 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Anadolu Heterodoks Türk Sufiliğinin Temel Taşı: Hacı Bektaş-I Veli El-Horasanı Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.160-181
1465 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Anadolu Sufiliğinde Ahmed-İ Yesevi Ve Yesevilik’in Yerin Dair Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.64-74
1466 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Bir 13. Yüzyıl Mutasavvıfı Ve Sufisi Olarak Mevlana Celaleddin-İ Rumi Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.137-148
1467 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Çevreden Merkeze Yahut Gayrimeşruluktan Meşrutiyete: Cumhuriyet Döneminde Alevilik Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.312-334
1468 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Mevlana Dönemi Anadolu’sunda Tasavvuf Akımları Ve Mevlana Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.88-98
1469 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türk Kültüründe Ahmed-İ Yesevi: Hayatı Şahsiyeti Mesajı Ve Etkileri Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.31-51
1470 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye Tarihinde Merkezi İktidar Ve Mevleviler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.148-160
1471 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye’de Ahiliğin Sosyo-Kültürel Problemleri Üzerine Bir Yaklaşım Denemesi Ve Bazı Düşünceler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.290-303
1472 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye’de Ahilik Araştırmalarına Eleştirel Bir Bakış Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.181-203
1473 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye’de Anadolu Selçukluları Din Ve Tasavvuf Tarihi Araştırmacılığı Hakkında Bazı Düşünceler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.7-23
1474 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye’de Kültürel – İdeolojik Eğilimler Ve Bir 13.-14. Yüzyıl Halk Sufisi Olarak Yunus Emre’nin Kimliği Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.109-122
1475 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Türkiye’de Yunus Emre Araştırmaları Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ve Yunus Emre Problemi Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.98-109
3076 Ocak Ahmet Yaşar 2004 Tarihi Araştırmacılığı Hakkında Bazı Düşünceler Türk Sufiliğine Bakışlar İletişim Yaylınları İstanbul Ss.23-31
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt

Arama formuna dönüş