![]() |
|
>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü
>>Kayıtlar Yayın Adı alanına göre listelenmiştir.
Toplam kayıt: 3229
İlk kayıt | Önceki | Sonraki | Son kayıt |
No | Soyad | Ad | Yıl | Makale Adı | Yayın Adı | Sayfa |
89 | Asrar | N. Ahmet | 1993 | Türk Pakistan Atasözleri Ve Deyimlerdeki Benzerlikler | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.27-31 |
148 | Baytur | Enver | 1993 | K?rg?zlar?n Manas Destan?n?n Tarihsel Görünümü | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.57-69 |
262 | Duman | Mustafa | 1993 | Günümüzde Destan Gelene?ini Ya?atan Bir ?air | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.125-135 |
435 | ?vgin | Hayrettin | 1993 | Vezirköprü?de Aletli Çocuk Oyunlar? Ve Oyuncaklar? | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.201-207 |
966 | Bali | Muhan | 1993 | Halk ?iiri Ara?t?rmalar?na Teorik Bir Yakla??m Denemesi | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.47-57 |
1508 | Sarar | Ali ?smail | 1993 | Yunus Emre?nin 20. Yy ?nsan?na Verdi?i Mesaj | Iv.Uluslararas? Türk Halk Edebiyat? Ve Yunus Emre Semineri Bildirileri Eski?ehir Valili?i Yay?nlar? Eski?ehir | Ss.317-323 |
1601 | Ago | Arif | 1989 | Makedonya?da Ya?ayan Makedon Arnavut Ve Türk Halk? Mutfa??nda Pi?irilen Yemekler /Komita Kuzu Tand?rmas?/ | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.16-20 |
1629 | Algor | Ayla Esen | 1989 | Bekta?ilikte Yeme?in Yeri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.20-31 |
1645 | Araz | Nezihe | 1989 | Türk Yemek Töresi | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.31-36 |
1657 | Arponen | Maria Leena | 1989 | Fin Yeme?inde Dört Mevsim | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.39-42 |
1733 | Baysal | Ay?e | 1989 | Türk Mutfa??nda Kuru Baklagil Yemekleri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.42-49 |
1765 | Chase | Holly | 1989 | Evliya Çelebi?nin Seyahatnamesi Türk Sofras?na Bir K?lavuz | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.75-80 |
1805 | Dalby | Andrex | 1989 | Erken Atina?da Erkekler Kad?nlar Ve Yemek | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.97-98 |
1806 | Davidson | Alan | 1989 | ?D??ar?da Yeme? Üzerine Dü?ünceler: Üç Y?ld?zl? Bir Yemek Ho? Bir ?ey Olabilir Mi? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.105-113 |
1807 | Debe? | Taçgeg | 1989 | K?br?stan Bir Pulya | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.113-115 |
1808 | De?er | Mebrure | 1989 | Diyarbak?r Yöresi Yemeklerinde T?bbi Bitkiler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.117-126 |
1821 | Doganbey | Nurettin | 1989 | Türk Mutfak Kültürü | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.127-133 |
1877 | Evans | Rachael | 1989 | Çoklu Kültüre Sahip Britanya Toplumu: G?da Ticaretinin Buna Tepkisi | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.142-143 |
1878 | Evans | Sarah Jane | 1989 | Tavuk Mu Cips Mi? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.149-150 |
1885 | Goldstein | Darra | 1989 | Gürcistan Mutfa?? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.156-159 |
1917 | Güzelbey | Cemil Cahit | 1989 | Gaziantep Mutfa?? Ve Yemekleri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.159-163 |
1922 | Hal?c? | Feyzi | 1989 | Edirne Mevlevihanesi ?eyhi Ali E?ref Dede Efendinin Yemek Risalesi | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.164-167 |
1928 | Hal?c? | Nevin | 1989 | Anadolu Mutfa???nda Ha?ha? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.170-176 |
1932 | Hallgarten | Elaine | 1989 | ?ngiltere ?çin Peynir Bayra??n? Dalgaland?rmak | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.184-185 |
1955 | Kabakl? | Ahmet | 1989 | Dede Korkut Kitab??nda Yemekler Ve Yemekle ?lgili Baz? Töreler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.185-190 |
1968 | Kalcas | Evely Lyle | 1989 | Gelecek ?çin Yemek | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.201-207 |
2020 | Köksal | Orhan | 1989 | Haz?r Yemekler: Beslenme Ve Sa?l?k Yönünden Durumlar? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.207-212 |
2029 | Kut | Günay | 1989 | Türk Mutfa??nda Çorba Çe?itleri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.213-221 |
2030 | Kut | Turgut | 1989 | Kazan Türkçesi ?le 1893?te Bas?lm?? Bir Yemek Kitab? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.228-234 |
2031 | Laurence | Janet | 1989 | ?ngiltere?nin Somersot Kasabas?n?n Geleneksel Üretim Ba?lam?nda Uzmanla?m?? Yiyecek Maddeleri Üretiminin K?sa Bir Gözden Geçirimi | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.247-248 |
2033 | March | Laurdes | 1989 | ?spanyol Akdeniz A?ç?l???nda Pirincin Yeri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.253-258 |
2035 | Marshall | Janet | 1989 | Keçiboynuzu A??rl???nca Alt?n De?erinde | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.293-301 |
2036 | Masala | Anna | 1989 | Türkler Ve Yemek | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.12-16 |
2041 | Minay | Naile | 1989 | Xx. Yüzy?l?n ?lk Senelerinde Kazan Türkleri?nin Mutfa?? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.324-331 |
2066 | Norman | Jill | 1989 | ?ngiltere?de Teknolojik Ekme?in Yayg?nla?mas? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.335-340 |
2078 | Oxen | Sri | 1989 | Sokak Yeme?i Geleneklerinin Korunmas? Ve Saklanmas? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.348-356 |
2128 | Perry | Charles | 1989 | Baklavan?n Orta Asya Kökleri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.360-364 |
2130 | Puri | Shama Taria | 1989 | Pakistan Ve Türk Yemekleri Aras?ndaki Benzerlikler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.368-371 |
2131 | Rietbergen | Peter | 1989 | Bir Zevk Meselesi 17. Ve 18. Yüzy?l Seyahatnamelerinde Avrupal? D???ndaki Yiyeceklerin Alg?lan??? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.377-382 |
2138 | Salomon | Rena | 1989 | Tencereye Özlem Seel Bhatta?n?n Önemi | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.385-387 |
2147 | Sar? | Nil | 1989 | Türk T?p Tarihinde Yemek ?le Tip Aras?ndaki ?li?kiye Ait Örnekler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.392-401 |
2154 | Sazdov | Tome | 1989 | Makedon Halk Yarat?c?l???nda Türkçe Yemek Terimleri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.403-405 |
2168 | Siesby | Birgit | 1989 | Türk Hilâli Olmasa Danimarka Hamur?i Tatl?lar?n?n Tad? Ba?ka Olurdu. | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.410-414 |
2170 | Smith | Robert | 1989 | A??rl??? Gözet | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.418-419 |
2252 | Tilsley Benham | Jill | 1989 | S?cak K?zartmalar Ve Bay?lan ?mamlar Türk Geleneklerinde Ve Mutfa??nda Patl?can?n Yeri | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.66-70 |
2259 | Toygar | Kâmil | 1989 | Türk Mutfa?? Müzesi Nas?l Kurulabilir? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.452-456 |
2302 | Waines | David | 1989 | Hekim Ve Ehlikeyf ?Yemek Ve Yemek Rejimi? Üzerine T?bbi Görü?ler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.462-466 |
2306 | Yaman | Renan | 1989 | Türklerde Yemek Yeme Al??kanl?klar? Ve Buna ?li?kin Davran?? Kal?plar? | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.466-468 |
2326 | Zubaida | Sami | 1989 | Kurma Ve Kavurma | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.474-478 |
2703 | Mars | Gerald ? Valerie Mars | 1989 | ?ölenler Ve Kar?? ?ölenler | ?kinci Milletleraras? Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakf? Yay?n? Ankara | Ss.272-273 |
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt