ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI MERKEZİ
 

>>Halkbilimi Araştırmaları Kaynakçası Veritabanı Liste Görünümü

>>Kayıtlar Soyad alanına göre listelenmiştir.



Arama formuna dönüş

  Toplam kayıt: 3229

İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt
No Soyad Ad Yıl Makale Adı Yayın Adı Sayfa
1549 Tatçı Mustafa 1997 Yunus Emre Şerhleri (I): Şeyh Ali Nakşbendî’nin Şerh-İ Güfte-İ Yûnus Emre Adlı Risalesi Edebiyattan İçeri – Dini Tasavvufi Türk Edebiyatı Üzerine Yazılar Akçağ Yayınları Ankara Ss.155 – 163
1550 Tatçı Mustafa 1997 Yunus Emre’de Aşk Edebiyattan İçeri – Dini Tasavvufi Türk Edebiyatı Üzerine Yazılar Akçağ Yayınları Ankara Ss.127 – 150
1551 Tatçı Mustafa 1997 Yunus Emre’de Bilgi Edebiyattan İçeri – Dini Tasavvufi Türk Edebiyatı Üzerine Yazılar Akçağ Yayınları Ankara Ss.110 – 111
1552 Tatçı Mustafa 1997 Yunus’ta Birliğe Davet Edebiyattan İçeri – Dini Tasavvufi Türk Edebiyatı Üzerine Yazılar Akçağ Yayınları Ankara Ss.98 / 100
1553 Tatçı Mustafa 1997 Yunus’un Şiir Dünyasında Dinî Ve Tasavvufî Davramların Yeri Edebiyattan İçeri – Dini Tasavvufi Türk Edebiyatı Üzerine Yazılar Akçağ Yayınları Ankara Ss.90 – 98
3170 Taybe Erika 1996 Altay’daki Tuva Göçmenleri Arasında Etnografik Folkloristik Saha Çalışmalarında Edinilen Tecrübeler I.Akdeniz Yöresi Türk Toplulukları Sosyo-Kültürel Yapısı Yörükler Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.203-208
2235 Tayfur Muhittin 1993 Türk Mutfağında Kızartılarak Veya Kavrularak Yapılan Yemekler Değiştirilebilir Mi? Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.27-43
2236 Tayla Hüsrev 1991 Türk Evlerinin Belgelenmesi Türk Halk Mimarisi Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma Dairesi Yayınları Ankara Ss.201-205
3171 Taylor Maria Jose Sevilla 1989 Bask Yemeklerinde Kurutulmuş Tuzlu Balığın Önemi İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.451-452
3172 Tefekcioğlu Abdülhamit 1999 Türk-İslâm Dönemi Türbe Ve Mezar Taşı Kitâbelerinde Tarih İbareleri Geçmişten Günümüze Mezarlık Kültürü Ve İnsan Hayatına Etkileri Sempozyumu Bildirileri Mezarlıklar Vakfı Yayınları İstanbul Ss.394-405
830 Tekdoğan M. Turan 1987 Yeşil Yandı Genç Karagöz Oyun Metinleri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.1-17
2585 Tekerek Öykü 2003 Nazar Değmesi Meslekler Törenler Kıbrıs Türk Kültürü Çalışmaları Iı Doğu Akdeniz Üniversitesi Yayınları Gazimağusa Ss.81-85
2237 Tekgül Nevin 1993 Evlerimizde Pişirilen Pilav Çeşitleri Üzerine Araştırma Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.1-12
2238 Tekin Mehmet 1993 18. Ve 19. Yüzyıllarda Hatay’da Beslenme Hatay Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ofset Basımevi Hatay Ss.9-14
2239 Tekin Mehmet 1993 Akdeniz Bölgesi İllerinde Yiyecek Türleri Ve Başlıca Yemeklerin Kıyaslamalı Tablosu Hatay Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ofset Basımevi Hatay Ss.91-110
2240 Tekin Mehmet 2004 Hataylı Şair Ve Yazarların Eserleri İle Hatay’la İlgili Yayınlarda Adı Geçen Hatay Yemekleri Ve Hatay Mutfağı Bibliyografya Denemesi Iı.Hatay Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Hatay Folklor Araştırmaları Derneği Yayınları Hatay Ss.61-85
2241 Tekin Mehmet –Sadık Ayhan İpek 2004 Altınözü’nden Hassa’ya Hatay Mutfağında Bir Gezinti Iı. Hatay Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Hatay Folklor Araştırmaları Derneği Yayınları Hatay Ss.37-49
2586 Temizkan Mehmet 2002 Son İki Semavî Dinin Ortak İnanç Önderi: Habibüneccâr Uluslararası Türk Dünyası İnanç Önderleri Kongresi Bildirileri Tüksev Yayınları Ankara Ss.853-861
3173 Temizkan Mehmet 2002 Ukrayna’daki Türk Halk Kültürü Çalışmaları Üzerine Vı. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi – Son Elli Yılda Türkiye Dışındaki Türk Halk Kültürü Çalışmaları Seksiyon Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.259-269
2743 Tepekaya Muzaffer 2000 Nevruz Ve Osmanlıda Yaşatıldığına Dair Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi Iv Ss.361209-219
2587 Terzi Mustafa Zeki 1999 İslâm İnancında Ölüm Ve Sonrası Geçmişten Günümüze Mezarlık Kültürü Ve İnsan Hayatına Etkileri Sempozyumu Bildirileri Mezarlıklar Vakfı Yayınları İstanbul Ss.301-318
2588 Terzibaşı Atâ 1976 Irak Türkmenleri Arasında Yağmur Duası Törenleri Ve Sosyolojik Değeri I. Uluslararası Türk Folkor Kongresi Bildirileri Iv. Cilt Gelenek Görenek Ve İnançlar Kültür Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.305-315
2242 Terzioğlu A. Ahmet 1997 Halk Oyunları Oynayanlarda Görülen Bazı Şahsiyet Boyutları V. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi – Halk Müziği Oyun Tiyatro Eğlence Seksiyon Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.405-415
2243 Terzioğlu Ahmet 1991 Türk Halk Oyunlarının Eğitimde Rolü Türk Halk Oyunlarının Öğretiminde Karşılaşılan Problemler Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Halk Kültürünü Araştırma Dairesi Yayınları Ankara Ss.139-143
1554 Tezcan Mahmut 1993 Çankırı’da İslâm Antrolojisinden Bir Örnek Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1993 Kültür Bakanlığı Halk Kültürünü Araştırma Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Yayınları Ankara Ss.141 – 153
1555 Tezcan Mahmut 1996 Ahilik Kaynaklı Geleneksel Delikanlı Örgütleri I.Uluslararası Ahilik Kültürü Sempozyum Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.157 – 161
2244 Tezcan Mahmut 1984 Yiyecek Kültürümüzde Kuruyemişler Türk Folkloru Araştırmaları 1984 Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.171-176
2245 Tezcan Mahmut 1985 Ülkemizde Geleneksel Halk Hukuku Türk Folkloru Araştırmaları 1985/2 Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.93-111
2246 Tezcan Mahmut 1987 Türklerde Yemek Yeme Alışkanlıkları Ve Buna Bağlı Davranış Kalıpları Türk Mutfağı Sempozyumu Bildirileri Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.113-133
2247 Tezcan Mahmut 1990 Geleneksel Türk İçecekleri Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1990 Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Araştırma Dairesi Yayınları Ankara Ss.119 – 129
2248 Tezcan Mahmut 1992 Sanayileşme Sürecinde Halk Kültürü Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1992 Kültür Bakanlığı Halk Kültürünü Araştırma Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Yayınları Ankara Ss.101 – 119
2249 Tezcan Mahmut 1993 Yemeklerin Toplumsal Fonksiyonları Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar Türk Halk Kültürü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.43-54
2250 Tezcan Mahmut 1995 Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler Ve Hamurişi Yemekler Tamık Ve Hayvancılık Birişimi Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar 1994 Türk Halk Kültürünü Araştırma Ve Tanıtma Vakfı Yayınları Ankara Ss.78-86
2251 Tezcan Mahmut 2000 Çankırı Şey Yunus Köyünde Hâcet Günü Türk Halk Kültüründen Derlemeler 1997 Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.96-103
2589 Tezcan Mahmut 1998 Çocuk Nişanlılığı (Afyon Çayırbağ Köyü Örneği) Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1997 Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.191-205
2590 Tezcan Mahmut 1998 Sosyo – Kültürel İşlevleri Açısından Ülkemizde Akraba Evlilikleri Türk Halk Kültürü Araştırmaları 1997 Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.219 – 231
2744 Tezcan Mahmut 1996 Iğdır Ve Aralık’ta Kerbelâ Yası’nın Kültürel Boyutları Türk Halk Kültüründen Derlemeler 1994 Ss.215-231
3174 Tezcan Mahmut 1987 Türkiye’de İllere İlişkin Kişilik Özelliklerinin Folklorik Analizi Iıı. Milletlerarası Türk Folklor Kongresi Bildirileri Iv. Cilt Gelenek Görenek Ve İnançlar Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.395-403
3175 Tezcan Mahmut 1991 Kültürümüzde Bilimsel Düşünceyi Teşvik Eden Ve Engelleyen Değer Yargıları Türk Halk Kültürü Araştırmaları Yunus Emre 1991 Sevgi Yılı Kültür Bakanlığı Halk Kültürünü Araştırma Dairesi Yayınları Ankara Ss.97 – 115
3176 Tezcan Mahmut 2001 Atatürk’ün Beslenme Alışkanlığı I. Uluslararası Atatürk Ve Türk Halk Kültürü Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.267-271
3177 Tezcan Mahmut 2002 Yurt Dışında Çalışan Türkler Ve Kültürel Değişim (Avustralya Ve Avrupa Örneği) Vı.Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Yurt Dışında Çalışan Türkler Ve Kültürel Değişim Seksiyon Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.128-138
831 Tezel Naki 1968 Türk Halk Edebiyatında Masal Türk Dili Halk Edebiyatı Özel Sayısı Ss.447-458
2252 Tilsley Benham Jill 1989 Sıcak Kızartmalar Ve Bayılan İmamlar Türk Geleneklerinde Ve Mutfağında Patlıcanın Yeri İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi Bildirileri Konya Kültür Ve Turizm Vakfı Yayını Ankara Ss.66-70
2253 Titon Jeff Todd 2003 Müzik Halk Ve Gelenek (Çev: Murat Karabulut) Halk Biliminde Kuramlar Ve Yaklaşımlar Milli Folklor Yayınları Ankara Ss.371-376
2591 Toprak Süleyman 1999 Kabir Ziyaretleriyle İlgili Yanlış Hareketler Ve Sebepleri Geçmişten Günümüze Mezarlık Kültürü Ve İnsan Hayatına Etkileri Sempozyumu Bildirileri Mezarlıklar Vakfı Yayınları İstanbul Ss.327-343
1205 Torun Ali 2000 Tasavvuf’un Gölgesinde Çıldırlı Âşık Şenlik Âşık Şenlik Sempozyumu Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.251 – 257
1556 Torun Ali 1996 Muhtevaları Ve Kaynakları İtibariyle Fütüvvet – Nâmeler I.Uluslararası Ahilik Kültürü Sempozyum Bildirileri Kültür Bakanlığı Yayınları Ankara Ss.163 – 169
2254 Toygan Kâmil 1985 Milli Folklor Araştırma Dairesinin Türk Mutfağı Konusundaki Çalışmaları Türk Folkloru Araştırmaları 1985/2 Kültür Ve Turizm Bakanlığı Mifad Yayınları Ankara Ss.113-117
832 Toygar Kamil 1987 Halk Türkülerimizde Metin Onarımıyla İlgili Bazı Düşünceler Iı. Türk Halk Edebiyatı Semineri Bildirileri Yunus Emre Kültür Sanat Ve Turizm Vakfı Yayınları Eskişehir Ss.371-381
833 Toygar Kâmil 1997 Nasreddin Hocamız Ve Biz Türklerle İlgili Değer Yargıları Uluslararası Yunus Emre Nasreddin Hoca Karamanoğlu Mehmet Bey Ve Türk Dili Semineri Bildirileri Konya Turizm Derneği Yayınları Konya Ss.164-168
İlk kayıt Önceki Sonraki Son kayıt

Arama formuna dönüş