ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TÜRKOLOJİ ARAŞTIRMALARI MERKEZİ 
HABERLER

Ana Sayfa

Hedef e-Türkçe

 

İnternet’te doğru ve güzel Türkçe kullanımı, daha zengin Türkçe içerik konuları, Türk Dil Kurumu’nda yapılan toplantıyla ele alındı.

Türk Dil Kurumu, İnternet Kurulu tarafından 7-20 Nisan 2003 tarihleri arasında kutlanacak olan “İnternet Haftası” çerçevesinde “Türkiye’de İnternet’in onuncu yılında İnternet ve Türkçe: İçerik, Terimler, Standartlar ve e-Türkçe” konulu açık oturum düzenlendi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Atatürk Kültür ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sadık Türel, birey ve kuruluşların Türkçe bilinci ile hareket etmeleriyle, Türkçe’nin yanlış kullanımı sorununun çözüleceğini vurguladı. Türel, Türkçe’nin doğru kullanımı konusunda kitle iletişim araçları ve gündelik hayattaki olumsuzlukların, genel ağ ortamında da yaşanmakta olduğunu kaydetti. Küreselleşme ile birlikte yabancı dillere yönelen kuruluşların, genel ağda öncelikle Türkçe sayfa hazırlamalarını isteyen Türel, “Böylece bu kuruluşlar Türkçe içeriğin zenginleşmesine katkıda bulunmuş olacaklardır.” diye konuştu.

Türk Dil Kurumu Konferans Salonu’nda yapılan açık oturuma, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, İnternet Kurulu adına Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türk Standartları Enstitüsü’nden Dr. Mustafa Kemal Akgül, Hürriyet Gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, Tüm İnternet Derneği’nden Nevzat Basım, Prof. Dr. Ümit Karakaş ve Türkiye Bilişim Derneği adına Prof. Dr. Aydın Köksal katıldı.

Kaynak: http://www.dilimiz.gen.tr/makaleler/haberhedefeturkce.html